Texas Holdem

Texas Hold’em Pokerin perusteet

T ex-Holdem Pokerin perussäännöt

Paras tapa oppia Texas Holdem on pelata pokeria verkossa osoitteessa Adda52.com ja samalla ymmärtää säännöt ja määräykset kattavimmasta pelaamistiedosta alla mainitulla tavalla. Tämän taitopelin hallinta edellyttää pokerin ja tavallisen pelin perusteiden ymmärtämistä. Olitpa aloittelija tai kokenut online-pokeripelaaja, tämän osan läpi käyminen parantaa pokeristrategiasi aina. Ring-, Sit and Go (SNG) – ja Multi Table Tournament (MTT) -muodot ovat käytettävissä tälle pelivariantille.

Opi Texas Holdem

Texas Hold’em, suosituin online-pokerimuunnos, voi pelata 2–9 pelaajaa verkossa tavallisella 52 kortin pakalla, joka sekoitetaan automaattisesti ennen jokaista kauppaa. Aluksi jokaiselle pelaajalle jaetaan 2 vain heille näkyvää korttia, joita kutsutaan reikäkortiksi. Yhteensä 5 yhteistä korttia jaetaan kuvapuoli ylöspäin pöydällä seuraavilla kolmella pelikierroksella – Flop, Turn ja River. Pelaajan on muodostettava viisi parasta pokerikorttia käyttämällä näitä yhteisökortteja ja kädessään olevia kahta reikäkorttia. 5 korttiyhdistelmää yhteensä 7 kortista voidaan käyttää voittavan pokerikäden muodostamiseen. Kolikkopelit Netissä, joka muodostaa pelin parhaan käden pokerikäsijärjestyksen mukaan, voittaa potissa olevat rahat.

Peli alkaa heti, kun jokainen pelaaja saa 2 henkilökohtaista korttiaan, ja jatkuu jokaisen pelaajan toimesta myötäpäivään. Tapahtuma alkaa pelaajan ollessa ison blindin vasemmalla puolella. Katsotaanpa Texas Hold’emin online-pokeripeliä, joka kehittyy neljän kierroksen sarjassa.

Pra-Flop

Pelaajilla on mahdollisuus pelata peliä, kun he ovat katsoneet reikäkorttinsa. Vain yksi pelaaja, joka toimii kerralla vedonlyönnissä pelissä, ottaa yhden käytettävissä olevista vaihtoehdoista (call, raise, fold, check) reikäkorttien vahvuuden perusteella. Pelaaja voi myös panostaa kaikki pelimerkkinsä ja mennä all-in milloin tahansa panostuskierroksen kohdalta. Vedonlyönti alkaa ison blindin vasemmalla puolella olevasta pelaajasta ja jatkuu myötäpäivään, kunnes kaikki pöydän pelaajat ovat asettaneet saman panoksen.

Epäonnistuminen

Kun floppia edeltävä panostuskierros on päättynyt Texas Holdemissa, 3 korttia jaetaan kuvapuoli ylöspäin pöydälle, jota kutsutaan Flop-kortiksi. Toiminta alkaa aktiivisella soittimella heti painikkeen vasemmalla puolella. Pelaajat aloittavat panoksensa samalla kaavalla kuin ennen floppia perustuen 3 floppi- ja 2 reikäkorttiyhdistelmän vahvuuteen ja todennäköisyyteen muodostaa parempi pokerikäsi kahdella lisäkortilla. Ensimmäinen pelaaja, joka toimii ensimmäisenä flopikierroksella, voi tarkistaa, koska vetoja ei aiemmin tehty.

Vuoro

Kortti jaetaan kuvapuoli ylöspäin pöydälle epäonnistuneen panostuskierroksen päätyttyä. Se aloittaa kahden edellisen kierroksen kaltaisen panoksen korttiyhdistelmän uuden vahvuuden ja kunkin pöydässä pysyvän pelaajan laskeman todennäköisyyden perusteella. Toiminta alkaa aktiivisella soittimella heti painikkeen vasemmalla puolella.

Joki

Kun panostuskierros on ohi, viimeinen yhteinen kortti, joka jaetaan kuvapuoli ylöspäin River-nimiselle pöydälle. Toiminta alkaa aktiivisella soittimella heti painikkeen vasemmalla puolella. Enemmän vetoja kehittyy samalla tavalla, kunnes jäljellä olevilla live-pelaajilla on sama tai all-in panos.

Riidat

Kaikki pelin jäljellä olevat pelaajat näyttävät korttinsa, jotka merkitsevät Showdownia Texas Hold’emissa. Pelaaja, jolla on paras 5 kortin yhdistelmä, valitaan voittajaksi ja hänen voittokortti liikkuu ylöspäin. 

Voittaja saa rahat pottiin ja jakajan painike siirtyy seuraavalle pelaajalle myötäpäivään aloittaakseen uuden pelin. Jos useampi kuin yksi voittaja ilmestyy pokerikäden perusteella, potti jaetaan heidän kesken.

Nyt kun tiedät selvästi kuinka pelata Texas Hold’emia verkossa ja online-pokerin perussäännöt, aloita pokeritoiminnot napsauttamalla Pelaa nyt -painiketta.

Texas Holdemin vedonlyöntisäännöt

Vedonlyöntisäännöt pysyvät samoina Texas Hold’em -verkkopokerissa riippumatta siitä, pelaatko käteispeliä tai freerollia. Painike liikkuu myötäpäivään joka kerta pelin jälkeen ja edellisestä jälleenmyyjästä siirtyneestä suorasta pelaajasta tulee uusi jakaja. Kun ensimmäinen peli alkaa uudesta pöydästä, pelaajasta tulee jakaja, joka istuu lähinnä jakajan (tyttö) vasemmalla puolella pelialueella eikä “istu” tai pudota. Heads-up -pelissä jakajasta tulee pieni sokea. Kun jälleenmyyjä on valittu ja merkitty jälleenmyyjäpainikkeella, vedonlyönti alkaa kierroksen pelisääntöjen mukaisesti. Jakajan vasemmalla puolella istuva pelaaja asettaa pienen blindin ja hänen vieressään istuva pelaaja kiertää ison blindin ennen reikäkorttien jakamista.

Pelataksesi Texas Hold’em -pokerin jokaisen kierroksen, pelaaja voi suorittaa 4 toimintoa:

1. Kutsu: Pöydän korkeimman panosmäärän saavuttamiseksi käynnissä olevassa pelikierroksessa.

2. Nosta: Vedon määrän lisääminen panostuskierroksella.

3. Tarkista: Jatka peliä ilman vedonlyöntiä. Kuka tahansa pelaaja voi suorittaa tämän toiminnon vain, jos hän on voittanut pöydän suurimman panoksen tai jos kukaan ei ole avannut panostuskierrosta.

4. Taita: Voit poistua käynnissä olevasta pelistä luovuttamalla reikäkortin jälleenmyyjälle ja odottamalla seuraavaa peliä.